„Strigătul mut” („The Silent Scream”) este un documentar care arată că AVORTUL nu „îndepărtează un ghem de ţesuturi”, aşa cum afirmă susţinătorii acestuia, ci UCIDE O FIINŢĂ VIE. Filmul prezintă şi explică înregistrarea cu ultrasunete a unui avort prin aspiraţie, în primul trimestru de sarcină.

Imaginea copilului nenăscut, ferindu-se de chiuretă şi căscând gura într-un „strigăt mut” în încercarea de a scăpa de instrumentul ucigaş, este una din cele mai dramatice scene captate vreodată.

Filmul este realizat şi prezentat de dr. Bernard Nathanson, pe care „Strigătul mut” l-a schimbat total. Din director al uneia din cele mai mari clinici de avorturi din New York şi fondator al organizaţiei care a legalizat avortul în SUA (NARAL), dr. Nathanson a devenit un mare luptător pentru cauza vieţii.

Perspectiva din care este realizat acest film nu are nimic religios. La data realizării lui, dr. Nathanson s-a declarat ateu, abia după mai mulți ani s-a convertit la creștinism. De asemenea filmul se remarcă prin faptul că nu prezintă „convingerile personale” ale autorului, ci fapte obiective verificabile și care pot fi înțelese de orice privitor. El a fost prima mărturie filmică a crudului  adevăr că avortul nu înseamnă „dreptul femeii de a alege”, ci o crimă comisă „legal” împotriva unei fiinţe umane.

 

Adaugă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *