Producția: Polonia, 2001

După ce ofițerul roman Marcus Vinicius o întâlnește pe Ligia, care este creștină, el este impresionat de frumusețea acesteia.

 Ligia este sfătuită de Apostolul Petru să-l ocolească pe Vinicius până ce acesta va înțelege și accepta principiile credinței ei. În cele din urmă, Vinicius își exprimă dorința de a o urma pe Ligia în credința ei creștină. Astfel, cei doi tineri sunt binecuvântați de Apostolul Petru.

Când împăratul păgân Nero incendiază Roma și aruncă vina pe creștini, aceștia din urmă sunt urmăriți și persecutați. Tânăra Ligia este și ea prinsă și încarcerată alături de ceilalți creștini, care sunt martirizați în luptele din arenă.

La porunca lui Nero, în spectacolul final, în mijlocul arenei apare Ursus, un celebru luptator, și după el un taur uriaș de al cărui spate este legată Ligia. Ursus reușește să doboare taurul, iar Nero este forțat să-i elibereze pe cei doi.

Vinicius hotărăște să plece cu Ligia în Sicilia, însă înainte de plecare îl avertizează pe Apostolul Petru sa părăsească Roma cât mai curând posibil. Din cauza persecuțiilor din Roma, Apotolul Petru vrea fugă din oraș. Pe cale îi apare înainte Hristos, care pleca spre Roma. Văzându-L, Apostolul L-a întrebat: «Quo vadis, Domine ?» („Încotro, Doamne?”)

Răspunsul primit îl ajută pe Apostolul Petru să-și înțeleagă slăbiciunea și frica. Acesta se întoarce în Roma, unde moare ca martir.

Regia: Jerzy Kawalerowicz

Link:https://filmecrestineonline.ro/quo-vadis-2001-unde-te-duci/

Adaugă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *